Hogyan jelenítsd meg a szeretetet az életedben a profik szerint

2023.10.13

A modern találkozás-cuki nem egy találkozással kezdődik, hanem egy pozitív gondolattal.

Megan Fox azt mondta, hogy úgy véli, négy éves kora óta manifesztálja vőlegényét, Machine Gun Kellyt . "Azt hiszem, én készítettem őt. A gondolataim és a szándékaim olyan emberré növesztették, aki ő" – mondta a Glamour UK-nak . Priyanka Chopra Jonas viccelődött Oprah-nak , hogy szerinte az anyja megnyilvánította férjét, Nick Jonast .

De lehetséges-e légből kapott partnert manifesztálni? Néhány ember számára a válasz határozott igen. Julio Alvarez, egy 34 éves New York-i technológiai vezetői edző a TODAY-nek elmondta, hogy egy héttel azután találkozott férjével, hogy azt írta, hogy szándékában áll "beengedni a szerelmet". Elizabeth Kechejian, egy 31 éves houstoni tanárnő elmondta, hogy azután találkozott barátjával, hogy összeírta a tulajdonságok listáját. " Kicsit meglepett a sajátosság" – mondta a TODAY-nek.

Valójában ez a fogalom áthatja a kultúrát: Dr. Wyatt Fisher , klinikai szakpszichológus, a TODAY-nek elmondta, hogy a szeretetet megnyilvánuló kliensek számának növekedését észlelte.

"Egyre több emberben van az a gondolkodásmód, hogy ha úgy gondolja, hogy ez megtörténik, vagy ha belehelyezi az univerzumba, akkor úgy tűnik, hogy meg fog nyilvánulni. Így nem meglepő, hogy most a szerelmi életre is alkalmazzák" – mondta Fisher.

De vajon valóban lehetséges-e a szerelmi érdeklődés kinyilvánítása? Ez komplikált. Íme az új partner megnyilvánulásának lépései – és néhány hasznos emlékeztető.

Először is: Mi a megnyilvánulás?

Charlotte Kirsten, traumapszichoterapeuta és a Typically Topical alapítója a megnyilvánulást úgy határozza meg, mint azt a meggyőződést, hogy "szándékosan megteremtheti a valóságát hiedelmek vagy minta cselekvések révén".

Míg a megnyilvánulás a New Age divatszójává vált, Kirsten rámutat, hogy a fogalom a pszichológián alapul. A megnyilvánulás Kirsten szerint úgy működik, hogy a "negatív kogníciót" felcseréli a "pozitív kognícióval", vagy a negatív hiedelmet egy pozitív hittel. "Ha ezt teszi, valójában lencsét vált, amelyben a világot látja" – mondta.

Kirsten szerint minden nap megnyilvánulunk, mindig – de gyakran nem tudatosan. A megnyilvánulás lényegében az élet szándékosabb megközelítése. "Nézd meg az életed viselkedési, cselekvési és hitrendszereit, majd tedd fel magadnak a kérdést: "Szolgálja ez a valóságot, amit megpróbálok létrehozni?"

Kirsten szerint a kulcs az, hogy higgy abban, amit korábban kizárt, akár tudatosan, akár öntudatlanul. "Minél jobban hiszel valamiben, hogy igaz, mint hogy méltó vagy a szerelemre, annál inkább viselkedsz így – ami aztán többet vonz abból, amit szeretnél. Ennek kulcsa az, hogy teljesen, teljesen, teljesen hinni kell ebben a hitben, tehát teljes mértékben meg kell testesítened azt" – mondta.

Íme a szakértők által jóváhagyott tippek a szeretet megnyilvánulásához az életedben

1. lépés: Tisztázd, mit akarsz

Amikor új ügyfelekkel dolgozik, akik partnert keresnek, Charelle Thomas szex és intimitás edzője a végekre, nem pedig a kezdetekre összpontosít. "Tudnod kell, hová mész. Tisztáznod kell, mire vágysz" – mondta Thomas.

De honnan tudod, hogy mit akarsz? Fogj egy jegyzetfüzetet, és kezdd el az egyik legnépszerűbb megnyilvánulási technikával: a listakészítéssel.

"Nem a listáról van szó. Arról szól, hogy milyen életet szeretnél élni, és hogy ki az ideális partner ahhoz, hogy elérd ezt a fajta közös önmegvalósítást."

MARIA AVGITIDIS

Maria Avgitidis párkereső azzal fejezi be intenzív randevúzását, hogy a résztvevők felírnak egy listát azokról a tulajdonságokról, amelyeket egy jövőbeli társukban szeretnének látni, miután három napot töltöttek azzal, hogy érzelmi, intellektuális, pénzügyi, spirituális és fizikai szinten elemezzék prioritásaikat.


Tippek a megnyilvánulási lista írásához

  1. Kérdezd meg magadtól: "miért". Thomas azt javasolja az embereknek, hogy kérdezzék meg maguktól , miért veszik figyelembe az egyes tulajdonságokat, különösen, ha felületesebb tulajdonságokról van szó. "Az emberek azt írják: "Szőke haja és kék szeme legyen". De miért akarod őket? Azért, mert szolgálni fog , vagy azért, mert egy bizonyos módon akarsz kinézni, és az egódat táplálod? Azért keresed ezt a párodban, hogy betölthesse a benned lévő űrt?" azt mondta.
  2. Keretezze át a negatívot. Pyrgiotakis arra kéri az ügyfeleket, hogy váltsák át a negatív állításokat pozitívra. Ahelyett, hogy "nem hazudna", írd: "nagy feddhetetlenséggel rendelkező személy".
  3. Sűrítmény. "Azt mondom az embereknek, hogy minden egyes nap vagy legalábbis a legtöbb napon olvassák el a megnyilvánulási listájukat. Jegyezze meg. Néha találkozunk emberekkel, és annyira felizgat minket a figyelem, hogy amit igazán keresünk, az elvész. A lista segít nekünk újra fókuszálni" – mondta Pyrgiotakis.

A 30 éves, brooklyni lakos Alyssa P. elmondta, hogy ez a gyakorlat segített neki a szakítás utáni randevúzási útján.

"Megírtam benne azokat a dolgokat, amiket szerettem volna egy kapcsolatban, mint például az őszinteség, a kompatibilitás, a bizalom. Eltettem a levelet, megfeledkeztem róla, és nem sokkal később, nem igazán akartam semmi komoly dologba belemenni, találkoztam a vőlegényemmel. Valahol megtaláltam ennek a levélnek egy másik példányát, miután egy ideig randevúztunk, és rájöttem, hogy a kapcsolatunk megtestesíti mindazt, amit kértem" – mondta a TODAY-nek.

Annak ellenére, hogy valaki másra gondol, ez alapvetően az önreflexió gyakorlata. "Értékes, ha ismered magad. Ez kulcsfontosságú jellemzője annak, hogy megtalálja azt, amit szeretne – ismeri a korlátait, és azt, hogy kivel lesz kompatibilis" – mondta Dr. Lauren Kerwin, Los Angeles-i klinikai szakpszichológus és DBT terapeuta a TODAY-nek.

2. lépés: Tedd valódinak érezni

Az egy dolog, hogy felírjuk a tulajdonságok listáját. Más dolog azt hinni, hogy egy ilyen kapcsolat lehetséges – a szakértők szerint ez a legfontosabb.

Ajánlott

PRIME DAYTöbb mint 100 Prime Day ajánlat, amelyek még mindig megvásárolhatók

PRIME DAY21 szerkesztő által felülvizsgált termék, amivel nem kell büszkélkednie – mert akciósan kaphatók

Miután kidolgozta a megnyilvánulásukat, Thomas megkéri az ügyfeleket, hogy azonosítsák azokat az érzéseket, amelyeket érezni szeretnének, amikor ebben a kapcsolatban vannak. "Ki ez a verziód ebben a kapcsolatban? Miben leszel más, mint ma? Mit fogsz érezni? mivel töltenéd az idődet?" – mondta Thomas.

Kirsten a klienseket öt érzékszervére használja a folyamat ezen szakaszában. "Hozzon létre egy filmet saját fejében, és hagyja, hogy forgatókönyvről forgatókönyvre játsszon. Hogy néz ki a tökéletes randevúd? Hogyan néz ki a kommunikáció? Mennyire érzed magad boldognak? Gondolom mit láthatsz, hallhatsz, érinthetsz, ízlelhetsz, elkötelezve érezheted magad, mint minden egyes érzéked?

3. lépés: Higgye el, hogy lehetséges

A megnyilvánuláshoz a profik szerint egy ugrásnyi hitre van szükség: hinni kell, hogy az élet vagy a párkapcsolat, amit akarsz, valóban lehetséges.

Thomas azt mondta, hogy ápolja a fent leírt érzést – és higgye el, hogy ez igaz lehet, és igaz is lesz.

Összehasonlítja azt az érzést, amit a gyerekek szenteste éreznek, amikor úgy mennek el aludni, hogy karácsony reggel ajándékkal ébrednek. Ugyanez az energia vonatkozik a kapcsolatokra is: "Van ez az elvárás. Más energia, ha arra számítasz, hogy megtörténik" - mondta.

Ha elképzeled ezeket a lehetőségeket, legyőzheted a korlátozó hiedelmeket, vagy a fejedben lévő hangokat, amelyek azt mondják, hogy ez lehetetlen. "Új mintát és új hitet fogsz létrehozni" – mondta.

4. lépés: Végezzen összehangolt műveletet

Eddig a megnyilvánulás egy reflektív, introspektív utazás volt – de tényleges cselekvésre van szükség. – Kell, hogy legyen valami cselekvés – mondta Kirsten. "Ez olyan egyszerű lehet, mintha teljesen új forgatókönyvek elé állítod magad, amelyeket korábban nem tettél volna."

Ezáltal ezeket az új hiedelmeket egy próbaútra viszed. Hogyan fog kinézni a randevúzáshoz való hozzáállásod, ha tisztább elképzelésed van arról, hogyan szeretnél érezni magad egy kapcsolatban? Nyitottabb leszel, ha elfogadod a gondolatot, hogy többet érdemelsz?

"Ha kimegyünk és találkozzunk az emberekkel, kísérletezzenek különböző partnerekkel, és azzal együtt dolgozzunk, hogy jobbá váljunk magunknak, ez növelheti annak esélyét, hogy meccset találjunk" - mondta Fisher.

5. lépés: Fenntartja a megnyilvánulási folyamatot

A megnyilvánulás magában foglalja az új hiedelmek belsővé tételét – ami azt jelenti, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. Lisa Stardust, a "Love Deck" szerzője, amely gyakorlatok és rituálék gyűjteménye azoknak, akik romantikát szeretnének életükbe hívni, ad néhány tippet a folyamat fenntartására.

  • Folyóirat. A Stardust a rendszeres naplózást javasolja, szabad formátumú és prompt alapú egyaránt. "Ha leírod a dolgokat, feloldhatod a negativitást, és megengedheted magadnak, hogy magabiztosnak érezd magad abban, amit akarsz" - mondta Stardust. Néhány gyors ötlet? Írj szerelmes levelet magadnak, vagy álmodj meg egy mesét.
  • Mondjon el pozitív megerősítéseket . A megerősítések egymondatos, pozitív hiedelmek, mint például: "Kinyitom a szívemet" vagy "Készen állok a szerelemre". Stardust becsukhatod a szemed és meditálhatsz egy kártyán; tükörben mondhat megerősítéseket; vagy magaddal viheted egy papírlapon."
  • Nézz a Holdra. Nem tudja, mikor kezdje? Nézz fel. Az asztrológusok úgy vélik, hogy a hold minden fázisa más-más energiát és megnyilvánulási lehetőséget kínál. Például beállíthat szándékokat az újhold idején, és elengedheti a terheket telihold idején.

Nem számít, milyen formában történik, az ötlet az, hogy teret adjunk a reflexiónak és a megerősítésnek.

Ne feledje, türelemre van szükség

Ha szerelemről van szó, nincs mód az időzítés előrejelzésére – még akkor sem, ha a világ összes megnyilvánulási technikáját elvégezted.

"Túlzásba eshet, ha az emberek azt gondolják, hogy ha helyes a testtartásunk, vagy ha ebben a helyes térben vagyunk, az automatikusan garantálja, hogy a megfelelő embert vonzzuk, és ő lesz a lelki társunk. – mondta Fisher.

Ahelyett, hogy a mikorra összpontosítana (például amikor találkozik valakivel), emlékezzen a miértre . "Abban kell gyökerezned, hogy tudod, hogy jobbat érdemelsz" – mondta Kirsten. "Nem elégsz meg azzal, ami előtted van. Te alakítod a saját sorsodat."

Kerwin azt mondta, randevúzása közben ne felejtse el feltenni magának ezt a kérdést: "Hogy érzem magam körülöttük?" A megnyilvánulási folyamat után, több önismerettel, remélhetőleg egyértelmű lesz a válasz.

"A szíved mélyén és a legcsendesebb pillanataidban, amikor magadba nézel, a megfelelő személy a számodra, hogy létrehozd azt, amit létre szeretnél hozni? Ki kell aknáznia azt a belső bölcsességet, amellyel mindannyian rendelkezünk – és ügyelnie kell arra, hogy ne vonja el figyelmét a szerelembe eséssel járó gyors, jó érzések" – mondta. 

Írta: Elena Nicolaou

forrás https://www.today.com/life/relationships/how-to-manifest-love-rcna41182